Dit is het dagprogramma van Krimpen Festival 2016!

Dit is het dagprogramma van Krimpen Festival 2016! afbeelding

Krimpen Presents organiseert dit jaar samen met SynerKri het Krimpen Festival 2016. Overdag zijn er tal van activiteiten in het raadhuis, op het trouwplein, op de parkeerplaats bij het Raadhuisplein en in winkelcentrum de Crimpenhof. 's Avonds sluiten we op feestelijke wijze met live muziek af.

's Ochtends opent burgemeester Martijn Vroom het festival. Daarna worden er op de sportmarkt, in het raadhuis, op de nazomermarkt en de cultuurmarkt de hele dag door activiteiten georganiseerd.

Sportmarkt

SynerKri heeft de organisatie van de sportmarkt op zich genomen. Hier zullen informatiekramen staan van diverse sportverenigingen en worden er sportactiviteiten georganiseerd voor alle leeftijden, van spelletjes tot workshops en demonstraties. Op het Kindercourt zijn er onder andere clinics van handbalvereniging De Treffers, badmintonvereniging De Populier en tennisvereniging TCK. 

Nieuw dit jaar is het Beachveld. Op dit strandveld vinden diverse clinic’s plaats van onder andere korfbalvereniging KOAG, voetbalvereniging DCV en volleybalvereniging VCK. Ook olympisch beachvolleyballer Christiaan Varenhorst komt op 24 september samen met Sander Boehle langs om een bijzondere clinic te geven. Op de tumblingbaan verzorgt KDO de hele dag activiteiten. MTK, Trefpunt, TVL, KDO en Pleinsport Siem nemen ook deel aan de sportmarkt.

Open huis raadhuis

Van 10:00 tot 17:00 is het groenste raadhuis van Nederland open en worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

Nazomermarkt

De Winkeliersvereniging Crimpenhof organiseert een nazomermarkt in het winkelcentrum. Hier zijn verschillende activiteiten zoals een ballonnenclown, kinderschminker en digitale portrettekenaar. Daarnaast kunt u mooie prijzen winnen en is er live muziek.

Cultuurmarkt

Stichting Krimpen Presents heeft de cultuurmarkt onder haar hoede genomen. Op de cultuurmarkt maakt u kennis met de culturele organisaties die Krimpen te bieden heeft. Zo zijn er diverse workshops zoals een theaterworkshop, improvisatieworkshop, DJ workshop, een workshop Molukse percussie, workshop Afrikaanse percussie en workshops beeldende kunst. Ook kunt u leren tegels beschilderen, sieraden maken, grimeren en een boekadvies krijgen. Daarnaast is er een tentoonstelling van de kunstenaars van Stuw Art. De deelnemers van de cultuurmarkt zijn: Krimpener Kunstwaard, Impromaniacs, Muziekschool Krimpen, Raad van Kerken, Jeugdtheater Hofplein, Drumpunt, Streekmuseum Krimpenerwaard, Cultuurwerkplaats.

Rabobankpodium

Het podium is de hele dag gevuld met diverse optredens en demonstraties. Overdag verzorgen Koper ensemble Concordia, KDO, Koor Sabroso, Koor Onomatopee, Culturegroup Tifabunji, My Move, Muziekschool Krimpen, Koor IJsselzangers met jeugdkoor, Koor River Voices en Big Band Crimpen het muzikale programma. 's Avonds treedt Glad To Be Back op en zal Candy Dulfer samen met haar band het festival komen sluiten.

Het Krimpen Festival op 24 september 2016 is gratis toegankelijk, voor jong en oud en duurt van 10:00 tot 22:00!

Gerelateerd nieuws

LOK TV: Terugblik op Krimpen Festival 2016

Nu de zon ver te zoeken lijkt, hebben we gelukkig nog de filmbeelden. LOK TV maakte een verslag van Krimpen Festival 2016!

In het AD: Krimpen 'meer dan tevreden' over festival

Het was zaterdag een groot feest op het Raadhuisplein in Krimpen, met Candy Dulfer als hoogtepunt van het tweede Krimpen Festival.

Bezoekers, dank jullie wel!

Afgelopen zaterdag barstte het Krimpen Festival voor de tweede keer los in Krimpen aan den IJssel. In grote getale kwamen de inwoners van Krimpen op de talloze activiteiten af die tijdens het festival georganiseerd werden. Zo bood Sama Yoon bezoekers stoelmassages aan, werden er de hele dag poffertjes gebakken door de Pannekoe en bemanden de kanjers van Heren 1 van Mixed Hockey Club Krimpen de bar. We hebben gedanst, gezongen, gesnoept, gespeeld, gesport en genoten. Bezoekers, bedankt voor jullie komst! Volgend jaar weer?

Partners