In de IJssel en Lekstreek: Verrassende line-up Oranje Festival

Het Oranje Festival, dat op Koningsdag (woensdag 27 april) wordt gehouden op het Raadhuisplein in Krimpen aan den IJssel, kent een verrassende line-up.

Klapper van de avond is Sven Hammond. Deze band is een graag geziene gast in De Wereld Draait Door en zanger Ivan Peroti wist het onlangs ver te schoppen in The Voice of Holland. Maar voordat Sven Hammond het festival afsluit, passeren meerdere muzikale "versnaperingen" op het podium. Zo heeft de organiserende stichting Krimpen Presents de Serious Request band Sunday Sun kunnen strikken voor een optreden voor het gratis muziekfestival. Daarnaast zal de band The Muncks, een oude bekende van de Music Award Krimpenerwaard 2015, een optreden verzorgen.

De grootste surprise van de dag vormt het duo Jeffrey Saabeel & Joe Bailar. 'Eerder spotten wij deze briljantjes los van elkaar,' vertelt voorzitter Rutger van den Bosch van Krimpen Presents. 'Wij hebben hen gevraagd om een gezamenlijk repertoire te creƫren voor dit Oranje Festival. Wij verwachten veel van deze bijzondere mix van talenten.' Tussen al dit muzikale geweld mogen Johnny Utah, Mad Jam en Sick Of zich doen gelden. Zij verdienden hun podiumplek tijdens de Music Award Krimpenerwaard 2016. 'Al met al zijn we weer trots op deze complete line-up, met ruimte voor nieuw talent en voor ieder wat wils.' concludeert Van den Bosch. 'Het is met Koningsdag goed toeven in Krimpen aan den IJssel, met goede muziek en een hapje en drankje in onze foodcourt. Daar wil je toch gewoon bij zijn!' Het Oranje Festival duurt van 15:00 tot 23:00 uur en is gratis toegankelijk.

Gerelateerd nieuws

In de IJssel en Lekstreek: 'Krimpen Festival: een feest waar heel Krimpen naar uitkijkt'

24 september is het feest in Krimpen aan den IJssel. Onder de naam Krimpen festival is er die dag van alles te doen op het gebied van sport, cultuur en wat Krimpen aan den IJssel nog meer te bieden heeft. Bedoeld voor jong en oud. Met als feestelijke afsluiter een optreden van Candy Dulfer.

Hoera voor Jeffrey!

Krimpen Presents feliciteert Jeffrey Saabeel met het behalen van de tweede liveshow van Idols.

Bezoekers bedankt!

Door weer en wind bleven een aantal fanatieke bezoekers vastberaden de kou trotseren om te genieten van alle topacts op het Oranje Festival 2016. Wij willen iedereen bedanken die hun uiterste best hebben gedaan om ondanks de regen er een waanzinnig feest van te maken. Respect!

Partners