In het AD: Krimpen 'meer dan tevreden' over festival

In het AD: Krimpen 'meer dan tevreden' over festival afbeelding

Het was zaterdag een groot feest op het Raadhuisplein in Krimpen, met Candy Dulfer als hoogtepunt van het tweede Krimpen Festival.

Amy Schellius

"We vinden dit een fantastisch festival en daar hoort natuurlijk een grote naam als afsluitende act van de dag bij. Zij heeft al op allerlei grote podia nationaal en internationaal gestaan, dus hoe leuk is het dan als ze hier naartoe komt.", vertelt Rutger van den Bosch, voorzitter van Stichting Krimpen Presents, dat samen met Stichting SYnerKri zorgt voor de organisatie van de festiviteiten.

Twaalf uur lang (van 10.00 uur tot 22.00 uur) was er voor jong en oud van alles te doen op het Raadhuisplein. Zo stonden de deuren van het gemeentehuis voor nieuwsgierige bezoekers open, traden verschillende lokale bandjes en muziekverenigingen op, werd er informatie verstrekt bij de cultuurmarkt en maakten kinderen kennis met allerlei sportverenigingen uit de buurt.

Daarnaast kreeg de organisatie het voor elkaar om de spelersbus van Feyenoord een dagje te huren. Iedereen mocht ermee op de foto en zelfs binnenin kijken. Harrie en Annemarie Kooi uit Krimpen aan den IJssel duiken bij aankomst meteen de bus in: "Eigenlijk valt het een beetje tegen. Het ziet er heel normaal uit, alleen wat luier en er zit een bar in. Maar het is leuk om een keer gezien te hebben op welke plek Dirk Kuyt zit."

Stichting SYnerKri zorgde zaterdag voor genoeg sportieve activiteiten. "Krimpen heeft best een rijk verenigingsleven", aldus voorzitter Cees Paul. "En al die sportverenigingen staan nu hier om zichzelf aan iedereen te laten zien. Kinderen kunnen door middel van korte, gratis workshops bijvoorbeeld kennis maken met voetbal, tennis, handbal, korfbal en hockey."

Over de flinke opkomst werd dan ook niet geklaagd: "We boffen ontzettend met het weer. Verder hebben we geprobeerd om een leuk en laagdrempelig evenement neer te zetten, waar jonge maar ook oudere kinderen aan meedoen. En zo te zien is dat goed gelukt."

Op de cultuurmarkt waren allerlei lokale ondernemers te vinden. De ene met een wat serieuzere boodschap dan de ander. Zo liepen vrijwilligers van de politie en medewerkers van Burgernet rond om mensen te informeren over de werking van buurtalarmering bij calamiteiten. "We delen pennen en andere leuke dingen uit, maar we brengen ook een serieuze boodschap over, namelijk dat onze dienst echt mensen helpt", zegt Romy Wilmsmann.

Drumschool

Jeffrey Mayer zorgt voor een vrolijke noot op de cultuurmarkt. "Ik sta hier om mijn eigen drumschool Drumpunt in Krimpen aan den IJssel te promoten. Kinderen en volwassenen mogen hier ter plekke op het drumstel even oefenen en als ze het leuk vinden meteen aanmelden voor een aantal proeflessen."

Mayer heeft een lange dag voor de boeg, want naast reclame maken, treedt hij 's avonds met zijn band Glad to be Back op als voorprogramma van Candy Dulfer. Al met al kijkt Van den Bosch terug op een geslaagd festival: "We hebben weer duizenden mensen blij mogen maken. Zeker het optreden van Candy Dulfer, dat anderhalf uur duurde, was zeer geslaagd en zorgde voor een onwijs goede sfeer op het plein."

Gerelateerd nieuws

LOK TV: Terugblik op Krimpen Festival 2016

Nu de zon ver te zoeken lijkt, hebben we gelukkig nog de filmbeelden. LOK TV maakte een verslag van Krimpen Festival 2016!

Bezoekers, dank jullie wel!

Afgelopen zaterdag barstte het Krimpen Festival voor de tweede keer los in Krimpen aan den IJssel. In grote getale kwamen de inwoners van Krimpen op de talloze activiteiten af die tijdens het festival georganiseerd werden. Zo bood Sama Yoon bezoekers stoelmassages aan, werden er de hele dag poffertjes gebakken door de Pannekoe en bemanden de kanjers van Heren 1 van Mixed Hockey Club Krimpen de bar. We hebben gedanst, gezongen, gesnoept, gespeeld, gesport en genoten. Bezoekers, bedankt voor jullie komst! Volgend jaar weer?

Dit is het dagprogramma van Krimpen Festival 2016!

Krimpen Presents organiseert dit jaar samen met SynerKri het Krimpen Festival 2016. Overdag zijn er tal van activiteiten in het raadhuis, op het trouwplein, op de parkeerplaats bij het Raadhuisplein en in winkelcentrum de Crimpenhof. 's Avonds sluiten we op feestelijke wijze met live muziek af.

Partners