Last but not least...

Last but not least... afbeelding

Gitarist Age Kat is al decennia lang actief in de Nederlandse muziekscene. In de tachtiger jaren was hij een van de gezichtsbepalende leden van the Frog. Deze band had een geweldige live reputatie en bracht drie albums uit. Daarna tourde Age o.a met Earth & Fire en de Rick deVito Band en was zeven jaar gitarist van de Jan Rietman Band. Als veelzijdig muzikant deelde Age het podium met uiteenlopende fenomenen als Herman Brood en het Metropole Orkest. Sinds 2000 is Age daarnaast gitaardocent pop op het Rotterdams Conservatorium.

‘Rhythm, Space & Time’ is het tweede album onder eigen naam. Alle uitgevoerde stukken zijn eigen composities met veel ruimte voor de gitaar, maar Age is ook als toetsenman te horen. De muziek varieert van stevige funk, jazzdance en fusion tot latin en blues. De muziek is voor een groot deel opgenomen in zijn eigen studio. Een keur van topmusici levert een bijdrage met een opvallende rol voor Rick de Vito in het enige vocale nummer ‘Sweet Dreams’. Verder is er een eervolle vermelding voor de Jay Horns met hun messcherpe geluid.

‘Rhythm, Space & Time’ gaat productioneel en voor wat betreft het gitaarwerk weer een stap verder dan het vorige album ‘Age’. De creativiteit spat er vanaf in 12 stukken, meer dan een uur muziek. In samenwerking met mede-producer Rob Kamer heeft Age met dit album een waar muzikaal avontuur afgeleverd.

Gerelateerd nieuws

Huisregels Krimpenfestival 2018

Onze Huisregels...

Joe Bailar op Krimpen Festival

Hij heeft al eens eerder bij ons op het podium gestaan tijdens een Oranjefestival en dit jaar staat hij er weer!

The Balcony Players

In 2009 begonnen ze als band te spelen op hun balkon (balcony), vandaar de naam The Balcony Players. De afgelopen paar jaar stonden ze op podia en festivals in meer dan 20 verschillende landen over de hele wereld. Dit werd de inspiratie voor hun meest recente album "Balcony Adventures Around The World".

Partners