• info@krimpenpresents.nl

Krimpen Music Festival 2022

Zaterdag 17 september 2022 was het weer feest op het Raadhuisplein. Met optredens van onder andere PEER, The Frog en The Nightflight was het weer een geslaagde editie.
Meer weten over deze editie? Klik hier.

2021: Eerste Krimpen Music Festival

Op 18 September 2021, vondt de allereerste editie van het Krimpen Music Festival plaats. Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen en is wederom een festival georganiseerd door Krimpenaren voor ALLE Krimpenaren.

2019: Krimpen Festival

Een jubileum!

Op zaterdag 7 September 2019 vind de vijfde editie van het Krimpen Festival plaats.

2018: Krimpen Festival

Krimpen Presents: Krimpen Festival 2018… #4

Op 22 september vind de vierde editie van het krimpen festival plaats op het Tuyterplein in Krimpen a/d IJssel

2017: Krimpen Festival

Op 23 September 2017 is het weer zover en zal de derde editie van het Krimpen Festival plaatsvinden. Na twee succesvolle edities komen ook dit jaar Stichting Krimpen Presents en SYnerKri weer bijeen om samen een fantastisch feestje neer te zetten voor alle Krimpenaren. Het festival staat in het teken van sport, cultuur en natuurlijk muziek. Het motto is dan ook “Krimpen, dat zijn wij!”

2016: Krimpen Festival

Het Krimpen Festival is een dag waarbij de gemeente Krimpen aan den IJssel aan al haar inwoners wil laten zien wat er allemaal te doen is in Krimpen. Na de eerste editie in 2015 slaan dit jaar Stichting Krimpen Presents en SynerKri de handen ineen om ook een waanzinnige tweede editie neer te zetten. Op zaterdag 24 september worden er vijf pijlers in het najaarszonnetje gezet: Cultuur, Open huis raadhuis, Retail, Sport, en de Voel je goed markt.

2016: Oranje Festival

Voor de derde keer organiseerde Krimpen Presents een Oranje Festival tijdens Koningsdag. De aanhoudende plensbuien dreigden dit jaar festivals door het hele land roet in het eten te strooien maar ondanks het weer heeft de fantastische line-up en het publiek er een feestje van weten te maken om nooit te vergeten!

2016: Music Award Krimpenerwaard

Dit jaar is de Music Award Krimpenerwaard terug in een nieuw jasje! Waar we voorheen twee voorrondes en een finale hadden, hebben we dit jaar twee avonden waarop de beste act dezelfde avond nog die felbegeerde plek op het podium van het Oranje Festival kunnen bemachtigen. Naast de jury heeft ook het publiek een stem in de uiteindelijke beslissing dus kom jouw favoriet steunen en stem ze naar het Oranje Festival!

2015: Bevrijdingsfestival

Wij zijn ontzettend trots dat we al vijf jaar op rij een gratis toegankelijk muziekevenement weten neer te zetten! Na een aantal edities van het Oranje Festival werd het in ons eerste lustrumjaar weer tijd om terug te grijpen naar het Bevrijdingsfestival. Dit jaar kon het publiek opnieuw genieten van live latin, pop, rock en jazz muziek. Om de festival-ervaring compleet te maken was De Pizzabus opnieuw van de partij en ook Stichting Tjari Dana Krimpen aan den IJssel voor de Molukse snacks. Crêpes Bubu schoof dit jaar ook aan om overheerlijke crêpes te serveren. Op naar de volgende vijf jaar!

2015: Music Award Krimpenerwaard

Na twee zinderende voorrondes mochten we op de dag van de liefde – Valentijnsdag – bepalen welke bands onze harten het snelst lieten kloppen. De vijf beste acts van de voorrondes schopten het tot de finale en streden om die felbegeerde plek op het podium van het Bevrijdingsfestival. Uiteindelijk koos het publiek in grote getale voor Bersama. The Muncks gingen ervandoor met de tweede plaats en The Pendulum’s Motion kwam deze avond als winnaar uit de bus. Deze drie acts zullen op 5 mei allemaal terug te zien zijn op Bevrijdingsfestival 2016!

2014: Oranje Festival

Als zelfrespecterende organisatie willen we natuurlijk steeds beter worden in wat we doen! Op de allereerste Koningsdag organiseerden wij daarom voor de tweede keer een Oranje Festival. Vanaf de middag zorgden zeven uiteenlopende acts voor een programma met voor ieder wat wils. Pop, rock, hiphop, alles kwam voorbij! Voor het totaalplaatje werd er naast muziek ook een springkussen en speelhoek voor de kleintjes georganiseerd door onze partner de Rabobank. Ook werden er Molukse snacks geserveerd, bemande Werkgroep Samen de bar en had De Pizzabus op ons festival haar vuurdoop!

2014: Music Award Krimpenerwaard

Na twee bloedstollende voorrondes bleven er vijf finalisten over die alles in de strijd gooiden om de hoofdprijs. Uiteindelijk ging Schele Nelis er bij de prijsuitreiking vandoor met de tweede plaats en wist de Hagenezen van Eager de jury en het publiek het meest te overtuigen met de eerste plaats. Allebei de acts zullen opnieuw te bewonderen zijn in april op het podium van het Oranje Festival!

2013: Oranje Festival

Heel Nederland vierde dit jaar extra groot feest met de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Om dit unieke feest ook in Krimpen aan den IJssel extra door te laten klinken, besloten Stichting Krimpen Presents in overleg met het gemeentebestuur en de Stichting Trouw aan Oranje om het Bevrijdingsfestival in 2013 om te dopen in het allereerste Oranje Festival!

2013: Music Award Krimpenerwaard

De Music Award Krimpenerwaard werd dit jaar voor het eerst gehouden in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Na drie zinderende voorrondes bleven er vier finalisten over die alles in de strijd gooiden om die waanzinnige hoofdprijs van studiotijd en een optreden in het voorprogramma van de topact op het Oranje Festival te verzilveren.

2012: Bevrijdingsfestival

Dit jaar vond de tweede editie van het Bevrijdingsfestival plaats. ’s Ochtends werden als eerst de lopers van MTK door burgemeester Huizer ontvangen na een lange barre tocht van Wageningen naar Krimpen aan den IJssel. Zij brachten de bevrijdingsvlam binnen waarna de burgemeester het startsein gaf voor de eerste artiest om te beginnen. Met maar liefst 12 acts, de jongste artiest van 14 jaar tot de oudste van 70 jaar, en muziek variërend van stevige rock tot akoestisch was dit een editie met voor ieder wat wils.

2011: Bevrijdingsfestival

Het allereerste Bevrijdingsfestival in Krimpen aan den IJssel is een feit! 5 mei 2011 ging de boeken in als het eerste festival van Stichting Krimpen Presents. Binnen 6 weken en met nauwelijks budget maar vooral heel veel enthousiasme en inzet werden in de schitterende zon de lopers van MTK ontvangen die de Bevrijdingsvlam van Wageningen naar Krimpen aan den IJssel brachten. Burgemeester Huizer gaf het startsein waarna het publiek de hele dag kon genieten van dans en muziek.

2010: Start Krimpen Presents

Meld je aan als vrijwilliger!

Onze organisatie bestaat voor 100% uit vrijwilligers! Wil jij ook meehelpen met de organisatie van de leukste evenementen in Krimpen? Meld je dan aan als vrijwilliger!