• info@krimpenpresents.nl

KMF 2022

Op 17 September 2022, vindt het Krimpen Music Festival  voor de tweede keer plaats. 

Na een succesvolle eerste editie in 2021, keert het Krimpen Music Festival in September terug met een veelzijdige programmering. Op 17 september wordt het Raadhuisplein opnieuw omgetoverd tot een festivalterrein voor het grootste gratis muziekfestival van de Krimpenerwaard. 

Ruim een half jaar na de eerste editie in 2021 horen wij nog altijd lovende kritieken over het corona-proof Krimpen Music Festival dat wij in korte tijd neer hebben gezet. Daarom hebben wij als organisatie besloten om in samenwerking met de Gemeente Krimpen aan den IJssel,  verder te gaan met het concept ‘Krimpen Music Festival’. Het gratis en voor iedereen toegankelijke muziekfestival in hartje Krimpen staat in het teken van ontmoeten en verbinden. Uiteraard onder het genot van een veelzijdige muziekprogrammering en een hapje en drankje. 

Dit jaar zal het festival geopend worden door niemand minder dan Jazz-artiest Steffen Morrison, bekend van ‘Old Enough To Know Better’. Hij heeft recent zijn eerste Theatertour in Nederland gespeeld en gaat nu met zijn nieuwe album Soul Revolution op zoek naar de puzzelstukjes die zich vormen tot de man die hij vandaag de dag is geworden!

Daarnaast zal singer-songwriter Joe Buck, bekend van het programma ‘De Beste singer-songwriter van Nederland’ en zijn grote hit ‘The Way You Take Time’ optreden. Joe Buck is geïnspireerd door onder andere John Mayer en Taylor Swift en schrijft zijn eigen ‘catchy pop’ en country nummers.

Als lokale band treed dit jaar Kiss the Frog op, de Krimpense The Frog tribute band! Zij beloven ons een heerlijk programma, gebracht vol passie, groove en spelplezier. Met de beste hits van de albums van (Rickey &) the Frog; Be kind to animals kiss a Frog, Document, Capricorn en The Lost Tracks. 

We sluiten ons middagprogramma af met PEER. Deze Alternatieve Rock band heeft al vele optredens gehad in het buitenland, Sessies bij NPO Radio 2, 3FM en een optreden in De Wereld Draait Door. In 2019 brachten zij het debuutalbum ‘Laughing About It is Far More Exciting’ wat slechts het begin is, uit betrouwbare bronnen is deze band al druk bezig met nieuwe muziek!

Het avondprogramma is gericht op jongvolwassenen en feestgangers. De avond begint met Haris, een internationale popartiest van eigen bodem. Je kent hem van ‘Perfect’ met Lucas & Steve en ‘Wasted Love’ met Ofenbach, die laatste bracht hij onder de alias Lagique uit. Ook is hij te horen op de recent uitgekomen track ‘My Pony’ van R3HAB. 

Ook ‘Walking DJ’ Johan Post is op 17 September van de partij! De allround DJ speelt op alle soorten feestjes, van corporate events tot bruiloften en festivals. Je herkent hem aan zijn rijdende draaitafel met feestelijke en sfeervol repertoire. 

De avond wordt afgesloten door de coverband The NightFlight

9 Jonge topmuzikanten op het podium, die samen zorgen voor één show vol energie, sensationale acts, springende, luidkeels zingende menigten en een feest dat uit zijn voegen barst. 

Kortom het wordt een feestje!

Het Krimpen Music Festival start op het Raadhuisplein vanaf 14:00 uur. Het festival heeft een open karakter. Zoals je  inmiddels van ons gewend bent, is dit een gratis en voor iedereen toegankelijk evenement.

Voor meer informatie en regelmatige updates over het festival kun je terecht op onze social media accounts en hier op de site.

INSTA: @krimpen_presents

FB: @krimpenpresents